Віза в Таїланд для українців (VOA)

Що таке Visa on Arrival (VOA) ?

Станом на кінець 2016 року, для відвідування Таїланду громадянами України було достатньо оформити візу по прильоту – Visa on Arrival (VOA), яка оформляється безпосередньо в міжнародному аеропорті Суварнабхумі та ще ряді місць, які нас та той час цікавили менше (аеропорт Дон Муанг (Бангкок),  У-Тапао (Паттайя), аеропорт Пхукет). Від туристичної таїландської візи вона відрізняється тим, що її можна оформити власне по прильоту в Таїланд, тоді як для оформлення туристичної візи вам би знадобилось звертатись до Почесного консульства Королівства Таїланд в Києві,та подавати повний пакет документів залежно від обраного типу візи. Наскільки ми зрозуміли, отримання туристичної візи має зміст тільки в тому випадку, якщо ви збираєтесь багаторазово пересікати кордон королівства або знаходитись на його території більше 15 днів.

Онлайн реєстрація на отримання візи – наш досвід

Перед поїздкою ми досить багато часу провели, вивчаючи сайти консульств, відгуки інших мандрівників, новини, повязані з візовою тематикою. Один з найрозповсюдженіших міфів, що ми зустріли, – це інформація про те, що попередня реєстрація онлайн дозволить вам пришвидшити процедуру отримання візи по прильоту безпосередньо в аеропорту. Дійсно, існує сайт, де можна попередньо заповнити анкету(форма ТМ.88), далі її роздрукувати і не витрачати час по прильоту на власне заповнення. Але більше нічим це посилання не є корисне, більше того, ми стикнулись з тим, що на сайті анкета була застаріла, тому ми змушені були заповнювати її заново в аеропорті.  Таким чином, існуючий сервіс підходить хіба для того, щоб потренуватись правильно записувати свої дані 🙂

Скріншот форми, листопад 2016:

VOA

Ще раз повторюсь, інформація на сайті не є актуальною, тому краще заповнювати анкету безпосередньо по прильоту.

Необхідні документи

Для отримання таїландської візи по прильоту вам знадобляться такі документи:

  1. Закордонний паспорт 🙂 має мати мінімум три чисті сторінки, і бути дійсним як мінімум 30 днів від запланованої дати вїзду
  2. Заповнена анкета, зразок наведений вище
  3. Заповнена міграційна карточка (видається в літаку)
  4. Зворотні квитки з датою вильоту до 15 днів (або бронь квитків, у нашому випадку це були просто листки А4 з роздрукованим підтвердженням букінга від AirAsia)
  5. Фото – 1шт, зається, офіційно вимагають розміру 4 х 6, але це не принципово. Це фото потім приклеюється на заповнену анкету
  6. Посадковий талон (можуть спитати, можуть ні)
  7. Вартість візи готівкою. У нашому випадку це було 2000 бат для звичайної черги, і 2200 бат для прискореної. Гроші можна обміняти по дорозі до іміграційного контролю – в аеропорту Суварнабхумі досить багато обмінників.

Як отримати Visa on Arrival в аеропорті Суварнабхумі

Отже, по прильоту в аеропорт Суварнабхумі, маючи всі необхідні документи на руках, вам птрібно рухатись по вказівниках у напрямку Passport Control, і не забути десь по дорозі обміняти гроші. Незважаючи на те, що аеропорт дійно великий і його масштаби вражають, заблукати там немає жодного шансу – все добре промарковано, купа вказівників і співробітників аеропорта.

Вже на паспортному контролі потрібно заповнити останню версію анкети (можна взяти у дівчат при вході, так само як і клей або степлер для фото), і з документами обрати чергу. Існує дві черги – основна, в якій завжди купа людей, і прискорена – в якій завжди пусто, але вартість візи збільшується на 200 бат з людини. Зважаючи на те, що 200 бат ~6 доларів, ми не роздумували довго, і подали документи в прискореній черзі, аби не втрачати час.

Власне процедура подачі документів сама звичайна – ви підходите до віконечка, подаєте офіцеру свій пакунок документів, він перевіряє. Якщо є щось лишнє – повертає, якщо чогось бракує – говорить вам. Коли документи подано, оплачуєте вартість візи, отримуєте номерок, з яким потрібно почекати деякий час зі зворотнього боку паспортного контролю, і все 🙂 Welcome to Thailand 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *